Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Risottoballetjes met eekhoorntjesbrood en Appenzeller®

  • Zonder vlees
  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Ingrediënten

  • 250 g risottorijst
  • 250 g eekhoorntjesbrood
  • 80 g Appenzeller®
  • 2 sjalotten
  • 1 bosje peterselie
  • 1 liter vlees- of groentebouillon
  • Bloem
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Voorbereiding

  1. Maak de paddenstoelen schoon, borstel ze en veeg ze voorzichtig schoon met een vochtige doek.
  2. Schil en hak de sjalotten.
  3. Hak de peterselie en rasp de Appenzeller®.
  4. Bak de sjalotten in een kookpan op zacht vuur in twee eetlepels olijfolie.
  5. Hak het eekhoorntjesbrood fijn en voeg toe aan de sjalotten.
  6. Voeg de rijst toe en meng gedurende enkele minuten.
  7. Voeg twee eetlepels warme bouillon toe en laat koken. Roer regelmatig en voeg bouillon toe telkens de rijst droog wordt.
  8. Haal de risotto na een twintigtal minuten van het vuur en laat een half uur afkoelen.
  9. Vorm balletjes met de hand, duw ze plat en haal ze door de bloem.
  10. Bak de balletjes enkele minuten aan elke kant in een koekenpan met antiaanbaklaag in een straaltje olie, tot ze mooi goudgeel zijn.
  11. Serveer warm met licht gegrilde schijfjes tomaat.

Kaas in dit recept

Appenzeller®

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.