
Rösti met Vacherin Mont d'Or AOP
- 20 min. Bereidingtijd, 4 min. Kooktijd, 24 min. Totale tijd
- Zonder vlees
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 2 eieren, losgeklopt
- 500 g aardappels, geschild, grof geraspt en goed uitgelekt
- 2 tl olijfolie
- 2 el boter
- 300 g Vacherin Mont-d'Or AOP, in dunne plakjes
- zout, peper
- Garnituur:
- 1 el platte peterselie, fijngehakt
Voorbereiding
- Meng in een kom de eieren en de aardappel. Voeg peper en zout toe. Zet apart.
- Verhit de olie en de boter in een grote bakpan. Plaats een eetlepel geraspte aardappel met ei in de pan. Druk plat met een spatel en bak aan beide kanten langzaam goudbruin. Dit duurt ongeveer 2 minuten per kant.
- Haal de rösti's uit de pan. Plaats plakjes Vacherin Mont-d’Or AOP op elke versgebakken rösti. Herhaal totdat de aardappels op zijn. Garneer met peterselie.