Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Rösti met Vacherin Mont d'Or AOP

  • 20 min. Bereidingtijd, 4 min. Kooktijd, 24 min. Totale tijd
  • Zonder vlees
  • (3.5 Sterren/2 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 eieren, losgeklopt
  • 500 g aardappels, geschild, grof geraspt en goed uitgelekt
  • 2 tl olijfolie
  • 2 el boter
  • 300 g Vacherin Mont-d'Or AOP, in dunne plakjes
  • zout, peper
  • Garnituur:
  • 1 el platte peterselie, fijngehakt

Voorbereiding

  1. Meng in een kom de eieren en de aardappel. Voeg peper en zout toe. Zet apart.
  2. Verhit de olie en de boter in een grote bakpan. Plaats een eetlepel geraspte aardappel met ei in de pan. Druk plat met een spatel en bak aan beide kanten langzaam goudbruin. Dit duurt ongeveer 2 minuten per kant.
  3. Haal de rösti's uit de pan. Plaats plakjes Vacherin Mont-d’Or AOP op elke versgebakken rösti. Herhaal totdat de aardappels op zijn. Garneer met peterselie.
Aanbeveling

Heerlijk met rucola/notensla.

Kaas in dit recept

Vacherin Mont-d'Or AOP

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.