Salade van rode bieten, jonge wortels, sinaasappelvinaigrette en roosjes Tête de Moine AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Sinaasappelvinaigrette:
  • Sap van 1/2 sinaasappel
  • 3 el sherryazijn
  • 2 el hazelnotenolie
  • Een bosje van 8 kleine rode bieten met het loof, of 2 middelgrote rode bieten, in reepjes, rauw
  • 1 handje salade van jonge blaadjes en loof van rode bieten
  • 2 jonge wortels, in staafjes
  • Zout, peper
  • Afwerking:
  • Roosjes Tête de Moine AOP

Voorbereiding

  1. Sinaasappelvinaigrette: meng in een kom het sinaasappelsap, de azijn en de hazelnotenolie. Zet apart.
  2. Meng in een andere kom de rode bieten, de jonge slablaadjes, het loof van de rode bieten en de wortels.
  3. Verdeel deze salade over de borden. Lepel er wat vinaigrette over. Garneer met de roosjes Tête de Moine AOP.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept