Speltkoekjes met Zwitserse kaas

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor ongeveer 40 koekjes

  • 250 g speltbloem
  • 250 g séré
  • 100 g geraspte Bündner Bergkäse
  • 1 kl zout
  • 1 zakje bakpoeder
  • En naar eigen smaak: kruiden, specerijen
  • Paprikacrème, tomatenpulp, crème om mee te besmeren en eventueel sesamzaad of iets anders om ze mee te bestrooien

Voorbereiding

  1. Maak eerst een deeg met de bloem, het bakpoeder, de séré, de geraspte kaas en het zout. Verdeel dit deeg in twee porties. Voeg aan het eerste deel paprikacrème, paprikapoeder, piment en knoflook toe; parfumeer het tweede deel met peterselie, oregano en basilicum. Als het deeg wat te zacht is, voeg dan wat bloem toe. Dit deeg is onmiddellijk stevig en kneedbaar en hoeft niet eerst in de koelkast te liggen.
  2. Rol het deeg uit en snijd er (in elke gewenste vorm) koekjes uit met een uitsteekvorm. Besmeer de bovenkant van elk koekje met crème en bestrooi met zaadjes of specerijen. Laat uw fantasie de vrije loop. Bak gedurende 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C en laat vervolgens afkoelen.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept