Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Yakitoribrochettes met Appenzeller®

  • 10 min. Bereidingtijd, 5 min. Kooktijd, 15 min. Totale tijd
  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 8 brochettes

  • 120 g Appenzeller®
  • 8 plakken grisonvlees
  • 1 zwarte radijs (of een grote rode radijs)
  • Soja- of yakitorisaus (bij de Aziatische specialiteiten)
  • 8 kleine prikkers in metaal of hout

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (stand 6/7). Snijd de kaas in 8 stukken van ongeveer 1 cm breed op 10 cm lang.
  2. Prik elk stuk kaas op een prikker, omwikkel het met een plakje grisonvlees en duw het goed aan rond de kaas.
  3. Leg de brochettes op een ovenschotel en zet 3 tot 5 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.
Bereidingstip

Als u kleine houten prikkers gebruikt, laat ze dan eerst 15 minuten weken zodat ze niet verbranden tijdens het bakken.

Aanbeveling

Serveer met de saus apart en bied een kom rijst aan als bijgerecht.

Kaas in dit recept

Appenzeller®

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.