Aardappelkroketten met spekjes en Emmentaler AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
75 min.
Cook/bake time 75 min.

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • 4 grote aardappelen
  • 50 g spekjes
  • 100 g Emmentaler AOP
  • 1 glas melk
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 6 sneetjes honingbrood
  • 20 g boter
  • Bloem
  • Frituurolie
  • Tijm
  • Zout
  • Peper

Voorbereiding

  1. Kook de aardappelen in water gedurende ongeveer 25 minuten.
  2. Pel ze en stamp ze met de pureestamper.
  3. Voeg op een zacht vuurtje de boter toe en de melk tot er een dikke, gladde puree ontstaat.
  4. Voeg een eidooier toe, kruid met peper en zout en laat afkoelen.
  5. Bak de spekjes op een matig vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag. Leg ze, wanneer ze mooi gebakken zijn, op keukenrol.
  6. Snijd de Emmentaler AOP in blokjes. Haal de korst van het brood en mix het broodkruim, voeg een beetje tijm toe. Klop de eieren, kruid met peper en zout.
  7. Vorm met bebloemde handen aardappelkroketten en stop telkens wat spekjes en blokjes Emmentaler AOP in het midden.
  8. Haal de kroketten door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel.
  9. Bak de kroketten in hete olie tot ze goudgeel zijn. Verwijder het overtollige vet door ze op keukenrol te leggen en serveer meteen.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept