Auberginerolletjes met Emmentaler AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 perosnen

  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • 1 el olijfolie
  • 1 gehakte ui
  • 2 knoflooktenen, gehakt
  • 300 g runder- of lamsgehakt
  • 1 eidooier
  • 1 mespunt paprikapoeder
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 kl tijm
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el olijfolie
  • 2 of 3 aubergines in de lengte in plakken gesneden van ongeveer 6 mm dik
  • 100 g gerookt spek, fijne plakken
  • 8 tot 12 dunne plakken Emmentaler AOP
  • 250 g kerstomaten
  • Peper en zout

Voorbereiding

  1. Vulling: warm de olijfolie op in een braadpan, stoof de ui en de knoflook. Voeg het gehakt toe en laat gedurende 2 minuten rul bakken. Meng in een kom het gehakt, het eigeel, de paprikapoeder, cayennepeper, tijm, peper en zout en tomatenpuree. Zet koel. Strijk de plakken aubergine in met olijfolie. Laat de plakken gedurende 2 minuten aan elke kant goudgeel kleuren in een warme koekenpan. Laat ze uitlekken op keukenrol.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg op elke plak aubergine en plak spek en daarna een plak Emmentaler AOP. Verdeel de vulling erover. Rol op en bevestig met een tandenstoker. Leg de rolletjes in een ovenschotel. Voeg de kerstomaten toe. Bak 15 tot 18 minuten.
  3. Verdeel de rolletjes en kerstomaten over de borden
Bon
Appétit

Kaas in dit recept