Bagel met Emmentaler AOP, gerookte zalm, avocado en wasabisaus

0.0 Sterren / 0 Stemmen
30 min.
Cook/bake time 30 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 150 g Emmentaler AOP
  • 4 bagels met sesam
  • 4 plakjes gerookte zalm
  • 1 rijpe avocado
  • 50 ml sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 el honing
  • Sesamzaad
  • 2 el room
  • 1 el citroenzeste
  • 1 limoen
  • Wasabicrème
  • Sechuanpeper en fleur de sel
  • Verse dille

Voorbereiding

  1. Marineer de gerookte zalm in de sojasaus, honing, sesamolie en peper. Zet ongeveer 15 minuten in de koelkast.
  2. Bereid de saus: meng de room met het verse citroensap, de citroenzeste en dille. Voeg de wasabi toe (naar smaak). Voeg peper en zout toe.
  3. Het dresseren: snijd de Emmentaler AOP in staafjes en de avocado in plakjes (besprenkel met citroensap tegen het verkleuren). Snijd de bagels doormidden en besmeer ze met de wasabisaus. Voeg de plakjes gemarineerde gerookte zalm toe en bestrooi met het sesamzaad. Voeg de plakjes avocado toe en vervolgens de staafjes Emmentaler AOP. Sluit de bagel. Smakelijk!
Bon
Appétit

Kaas in dit recept