Bulgursalade

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 5 dl groentebouillon
  • 1 kl tomatenpuree
  • 200 g bulgur
  • 2 bosjes radijzen
  • 1 knolselderij
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 200 g Emmentaler AOP
  • 1 citroen
  • 2 el azijn
  • 5 el olijfolie
  • Peper en zout
  • 2 el gedroogde veenbessen

Voorbereiding

  1. Breng de bouillon aan de kook met de tomatenpuree, voeg de bulgur toe en laat met het deksel op de pan wellen gedurende 15 minuten. Laat afkoelen.
  2. Snijd de radijzen in 4, de knolselderij in blokjes en de lente-uitjes met loof in rondjes. Snijd de Emmentaler AOP in staafjes.
  3. Pers het citroensap en maak een saus met het sap, de azijn, olie, peper en zout. Meng vervolgens alle ingrediënten met de saus.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept