Emmentaler AOP aardappelsoep

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4-6 middelgrote aardappelen, melig kokend, bijv. Agria
  • 1 bosje soepgroenten met selderij, raapjes, uien, prei, pag. 132
  • 1 kruidenboeketje met laurier, peterselie, kervel
  • zout
  • boter voor het fruiten
  • 1 l bouillon, heet
  • een beetje vers geraspte nootmuskaat
  • 1/2 bosje kervelblaadjes, gehakt
  • 1 dl volle room
  • een scheutje appelazijn
  • 100 g Emmentaler AOP

Voorbereiding

  1. Aardappelen schillen en in blokjes snijden.
  2. Aardappelen met soepgroenten, kruidenboeketje en zout even in de boter fruiten. Bouillon toevoegen. Half afgedekt op kleine vlam 30-40 minuten laten sudderen.
  3. Soepgroenten en kruidenboeketje verwijderen en de soep met een grote garde goed doorroeren. Op smaak brengen met zout en nootmuskaat. Kervel met room kloppen en aan de soep toevoegen. Op kleine vlam romig laten sudderen.
  4. De soep kort vóór het serveren met azijn op smaak brengen. Emmentaler AOP in dunne plakken snijden.
  5. Opdienen: de Emmentaler AOP in de borden leggen. De hete soep er overheen gieten.
Bereidingstip

Raapjes en selderij (soepgroenten) in de soep laten. Aardappelsoep neigt ertoe, plakkerig te worden bij het mixen. Daarom liever met een grote garde goed doorroeren of door de passe-vite zeven.

Bon
Appétit

Kaas in dit recept