Flensjes gevuld met L’Etivaz AOP en prei

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Tandenstokers

Flensjesbeslag

  • 120 g bloem
  • ½ koffielepel zout
  • 2 dl melk
  • 1 dl water
  • 4 eieren
  • Bakboter

Vulling

  • 250 g prei, in schijfjes gesneden
  • Boter om te stoven
  • Zout, peper
  • Een beetje citroenzeste
  • 150 g L’Etivaz AOP in kleine blokjes gesneden
  • Vers gemalen peper

Saus

  • 1 dl room
  • 0,5 dl witte wijn
  • Zout, vers gemalen peper
  • 1 bosje fijn geciseleerde bieslook

Voorbereiding

  1. Meng voor het flensjesbeslag alle ingrediënten totdat je een glad en homogeen mengsel krijgt. Bak 8-10 flensjes in een pan met boter.
  2. Voor de vulling stoof je de prei in boter. Breng op smaak met zout, peper en de geraspte citroenzeste.
  3. Schik een eetlepel prei en L’Etivaz AOP in het midden van de flensjes.
  4. Kruid met peper. Sluit de flensjes als een beursje. Maak ze vast met 1-2 tandenstokers en leg ze in een ingevette gratineerschotel.
  5. Laat 20 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 200°C. (Bedek eventueel met een vel bakpapier om te vermijden dat de punten van de flensjes zwart worden.)
  6. Voor de saus giet je alle ingrediënten in een kookpan. Breng al roerend aan de kook. Kruid bij met zout en peper.
  7. Schik de beursjes op warme borden. Nappeer met saus rond de beursjes. Bestrooi met bieslook.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept