Frittata met spekreepjes en Emmentaler AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
36 min.
Cook/bake time 36 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 75 g spekreepjes
  • 4 kleine aardappelen, gekookt, in kleine blokjes gesneden
  • 4 jonge uien, geciseleerd
  • 8 à 10 champignons, in 4 gesneden
  • 6 eieren
  • 150 g Emmentaler AOP, geraspt
  • 1 kl boter
  • Zout, peper

Voorbereiding

  1. Bak de spekreepjes in een hete pan. Zet opzij.
  2. Bak vervolgens de aardappelen, jonge uien en champignons. Zet opzij.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Kluts de eieren met een beetje zout en voeg de geraspte Emmentaler AOP toe. Zet opzij.
  5. Verdeel de spekreepjes, aardappelen, jonge uien en champignons over een beboterde ovenschotel of individuele ovenschaaltjes.
  6. Giet het eiermengsel over de spekreepjes en de aardappelen met groenten.
  7. Bak de frittata 18 minuten in de oven.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept