Gegratineerde hartjes van varkenshaasje met Emmentaler AOP en tomaat

0.0 Sterren / 0 Stemmen
35 min.
Cook/bake time 35 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 100 g Emmentaler AOP, geraspt
  • 4 el paneermeel
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 el olie
  • 2 el tomatenpuree
  • ½ bosje peterselie
  • 1 ½ rol bladerdeeg*, ongeveer 25x40 cm
  • 1 ei
  • 12 medaillons van varkenshaasje, 2,5 cm dik
  • Zout, peper
Keukengerei
  • 1 uitsteekvorm in de vorm van een hart* van ongeveer 10 cm

Voorbereiding

  1. Doe de Emmentaler AOP, het paneermeel, de pijnboompitten, olie en tomatenpuree in een kom. Hak de peterselie fijn, voeg de andere ingrediënten toe en meng alles goed met je handen.
  2. Bedek twee bakplaten met bakpapier. Rol het bladerdeeg uit, snijd 12 hartjes uit met de uitsteekvorm en leg de hartjes op de bakplaten. Kluts het ei met een vork. Bestrijk de hartjes van bladerdeeg met het ei.
  3. Kruid de medaillons van varkenshaasje met zout en peper. Verdeel de kaasbereiding over het vlees, druk lichtjes aan en leg op de stukjes deeg. Zet 20 à 30 minuten in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven). Zet de twee bakplaten in de oven en laat ongeveer 12 minuten bakken.
Bereidingstip

* Je kan met een mes 12 rechthoeken uitsnijden in plaats van hartjes met een uitsteekvorm. Hiervoor heb je gewoon een deegroller nodig.

Aanbeveling

Serveer met gestoomde kerstomaten of een gemengde salade.

Bon
Appétit

Kaas in dit recept