Kaassneetjes

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 100 g Emmentaler AOP, geraspt
  • 100 g Gruyère AOP, geraspt
  • 50 g Tilsiter, geraspt
  • 50 g Appenzeller AOP, geraspt
  • 50 g uien, gehakt, geblancheerd
  • ½ knoflookteentje, fijn gehakt
  • 100 g meel
  • 2 eieren
  • 1,5-2 dl melk
  • Zout
  • Peper
  • Paprika
  • Nootmuskaat
  • 400-500 g bruinbrood, in 1 cm dikke sneetjes snijden
  • Braadboter voor het braden

Voorbereiding

  1. Kaas, uien, knoflook en meel mengen en een kom in het mengsel vormen. Eieren en melk kloppen, erin gieten, glad roeren, kruiden.
  2. Brood aan één kant ca. 5 mm dik besmeren met de kaasmassa.
  3. Braadboter verhitten, kaassneetjes in porties met de besmeerde zijde naar beneden erin leggen, goudbruin bakken. Warmhouden.
Bereidingstip

Kaassneetjes in de oven bakken: met de kaasmassa naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat leggen. In het midden van de tot 220 °C voorverwarmde oven ca. 12-15 minuten bakken.

Bon
Appétit