Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Kaassneetjes
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 6 personen
100 g Emmentaler AOP, geraspt
100 g Gruyère AOP, geraspt
50 g Tilsiter, geraspt
50 g Appenzeller AOP, geraspt
50 g uien, gehakt, geblancheerd
½ knoflookteentje, fijn gehakt
100 g meel
2 eieren
1,5-2 dl melk
Zout
Peper
Paprika
Nootmuskaat
400-500 g bruinbrood, in 1 cm dikke sneetjes snijden
Braadboter voor het braden
Voorbereiding
Kaas, uien, knoflook en meel mengen en een kom in het mengsel vormen. Eieren en melk kloppen, erin gieten, glad roeren, kruiden.
Brood aan één kant ca. 5 mm dik besmeren met de kaasmassa.
Braadboter verhitten, kaassneetjes in porties met de besmeerde zijde naar beneden erin leggen, goudbruin bakken. Warmhouden.
Bereidingstip
Kaassneetjes in de oven bakken: met de kaasmassa naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat leggen. In het midden van de tot 220 °C voorverwarmde oven ca. 12-15 minuten bakken.