Kaassoufflé met schorseneren

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 4 soufflévormpjes van 2,5 dl inhoud

  • 300 g schorseneren
  • 50 g meel
  • 1,5 dl melk
  • 1,5 dl room
  • 75 g Emmentaler AOP, geraspt
  • 75 g Appenzeller®, geraspt
  • Zout, peper, nootmuskaat
  • 4 eidooiers
  • 4 eiwitten
  • 3 mespuntjes bakpoeder

Voorbereiding

  1. Schorseneren onder stromend water schillen. Meteen in kokend water net zacht koken en vervolgens in 1 cm lange stukken snijden. In de vormpjes vullen.
  2. Meel, melk en room mengen, aan de kook brengen en ca. 1 minuut laten sudderen. Kaas toevoegen, op smaak brengen en laten afkoelen.
  3. Eidooiers erdoor mengen. Eiwit en bakpoeder samen stijfkloppen en zorgvuldig erdoor scheppen. Massa tot 1 cm onder de rand in het vormpje vullen. Onderin de tot 200 °C voorverwarmde oven ca. 25 minuten bakken. Meteen opdienen.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept