Muffins met Emmentaler AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
50 min.
Cook/bake time 50 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 250 g bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 125 g + 1 koffielepel boter
  • 3 eieren
  • 1 snuifje nootmuskaat
  • 1 kl mosterd
  • 3 el peterselie, gehakt
  • 1 dl room
  • 200 g gekookte ham, in blokjes gesneden
  • 150 g Emmentaler AOP, in blokjes gesneden
  • Zout, peper

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Zeef de bloem met het bakpoeder. Zet opzij. Klop 125 g boter en de eieren tot een romig mengsel. Voeg een snuifje zout, peper, nootmuskaat, mosterd en gehakte peterselie toe. Roer vervolgens de bloem eronder. Meng totdat je een gladde bereiding krijgt. Giet de room erbij. Voeg de hamblokjes en Emmentaler AOP toe en meng goed. Het deeg moet glad en homogeen zijn. Giet in de beboterde muffinvormpjes.
  2. Zet ongeveer 35 minuten in de oven en serveer warm.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept