Muffins met Tomme Vaudoise, Emmentaler AOP en spekjes

0.0 Sterren / 0 Stemmen
35 min.
Cook/bake time 35 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 tl boter
  • 100 g spekjes
  • 3 sjalotjes, fijngesneden
  • 300 g bloem, gezeefd
  • 2 tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 2 eieren
  • 75 ml melk
  • 150 g zure room
  • 75 g Tomme Vaudoise, in blokjes
  • 1 tl karwijzaad
  • 15 g Emmentaler AOP, geraspt

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet muffinvormpjes in met boter en vul ze met papieren vormpjes. Bak de spekjes in een pan. Laat uitlekken op keukenpapier. Fruit de sjalotjes tot ze zacht zijn. Laat afkoelen. Meng in een kom de bloem, het bakpoeder en zout. Zet opzij. Meng in een andere kom de eieren, de melk en de zure room.
  2. Voeg de sjalot, de spekjes en de Tomme Vaudoise toe aan het eimengsel. Voeg geleidelijk de bloem toe. Roer met een spatel goed door.
  3. Giet het mengsel in de vormpjes. Bestrooi met karwijzaad en Emmentaler AOP. Bak ongeveer 25 minuten in de oven.
Bon
Appétit