Orloffgebraad met Emmentaler AOP, coppa en pistaches

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 6 dikke plakken Emmentaler AOP
  • 1 kalfsgebraad van 1 kg met speklaagje*
  • 12 sneetjes coppa
  • 125 g pistaches
  • 2 koffielepels kalfsfond (kant-en-klaar)
  • 2 knoflookteentjes
  • Fleur de sel en vers gemalen peper
  • Verse citroentijm
  • Laurier
  • Keukentouw

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 225°C. Verwijder het speklaagje van het gebraad. Maak zes inkepingen in het gebraad, maar ga niet helemaal tot beneden. Vul elke inkeping afwisselend met plakjes Emmentaler AOP en coppa. Doe de gehakte pistaches erbij. Plaats het speklaagje opnieuw rond het gebraad en haal het strak aan met keukentouw. Doe het gebraad in een gratineerschotel met de kalfsfond en een scheutje olijfolie. Kruid met zout en peper en voeg de verse tijm toe. Zet in de oven. Draai het gebraad na 20 min. en laat nog 15 min. bakken.
  2. Het speklaagje* beschermt het vlees en voorkomt dat het vlees uitdroogt.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept