Pannetje knöpfli met pompoen

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 450 g Hokkaido-pompoen
  • 300 g speltbloem
  • 3 eieren
  • 1 kl zout
  • 1 kleine ui
  • Preiwit van 1 stengel
  • 1 el olie
  • 1 dl cider
  • 1,5 dl bouillon
  • 350 g ontdooide kastanjes uit de diepvries
  • Een beetje rozemarijn
  • Peper
  • 125 g milde Emmentaler AOP

Voorbereiding

  1. Snijd de pompoen in blokjes, stoom 20 minuten, mix tot een puree en laat afkoelen. Meng de bloem, eieren, zout en pompoenpuree in een kom, klop tot een glad deeg en laat 30 minuten rusten.
  2. Hak de ui fijn, snijd de prei in rondjes en fruit samen in de warme olie. Bevochtig met de cider. Voeg de bouillon en kastanjes toe, laat 10 minuten sudderen, kruid met rozemarijn, peper en zout.
  3. Snijd de Emmentaler AOP in blokjes. Breng in een grote kookpan ruim gezouten water aan de kook en doe de pasta er, portie per portie, in met behulp van een knöpfli-rasp. Haal de knöpfli uit het water met een schuimspaan, zodra ze boven drijven. Voeg ze toe aan de bereiding met kastanjes, warm kort door en voeg de kaasblokjes toe.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept