‘Power bowl’ met Emmentaler AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
30 min.

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 100 g Emmentaler AOP
  • 1 kleine avocado, rijp
  • 100 g broccoli
  • 100 g koraallinzen
  • 1 kleine butternutpompoen van 110 g
  • 1 kleine biet
  • 2 bio-eieren
  • 1/2 kop wilde rijst
  • Noten en zonnebloempitten
  • Peterselie
  • Vinaigrette
  • Sap van een halve citroen
  • Gemalen zwarte peper
  • Fleur de sel
  • 1 el chiazaad
  • 2 el extra zuivere olijfolie

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de biet en de butternutpompoen en snijd ze in blokjes. Leg ze op een bakplaat en voeg wat olijfolie, peper en zout toe. Bak gedurende 20 minuten en draai ze 2 tot 3 keer om. Kook de eieren. Kook de rijst en linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de Emmentaler AOP in staafjes. Snijd de avocado doormidden, besprenkel met citroensap en snijd in dunne plakjes. Snijd de broccoli in kleine stukjes.
  2. Meng alle ingrediënten met de vinaigrette. Leg de lauwe rijst in het midden van een grote kom en leg groenten, ei en zaden erbovenop. Garneer met wat platte peterselie en serveer.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept