Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Raclette du Valais AOP, waaier van kolen en Bressekip
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
Chutney van wittekool
80 g wittekool
20 g witloof
20 g rozijnen
10 cl witte wijn
20 g zilveruitjes
20 g boter
Of 80 g chutney van wittekool
Suprême van kip
150 g Raclette du Valais AOP
4 filets van Bressekip
80 g chutney van wittekool
50 g wittekool
4 spruitjes
1/4 bloemkool
Zout van Guérande
Balsamicoazijn
1 koffielepel sesamzaad
Seizoensbloemen (facultatief)
Voorbereiding
Chutney van wittekool
Laat de fijngesneden wittekool met de rozijnen slinken in boter.
Voeg de suiker en witte wijn toe en laat tot moes koken totdat al het vocht verdwenen is.
Zet van het vuur en voeg de zilveruitjes, het witloof en de bieslook toe.
Kruid met zout en peper.
Suprême van kip
Blancheer de wittekool en spruitjes.
Marineer de gesneden suprêmes van kip 20 minuten in piment d'Espelette.
Leg elke suprême op huishoudfolie, snijd de Raclette du Valais AOP in 4 plakjes, leg een plakje kaas en één of twee blaadjes geblancheerde wittekool in het midden van elke suprême.
Sluit elke suprême rond de kaas en wittekool in huishoudfolie. Haal de folie strak aan om een luchtdichte worst te vormen.
Pocheer ze 10 minuten in kokend water. Laat ze afkoelen en haal ze uit de folie.
Rol ze door het sesamzaad en het zout van Guérande en snijd ze in schijven.
Versier met blaadjes van spruitjes en rauwe bloemkool. Voeg enkele druppels puree van geroosterde sesamzaadjes toe en garneer met enkele seizoensbloemen.