‘Rebibes’ van Etivaz AOP gevuld met asperges en gerookte eend

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 24 groene en witte miniasperges, gestoomd en uitgelekt
  • 4 ‘rebibes’ of kaasrolletjes van Etivaz AOP
  • 4 plakjes gerookte eend
Garnituur
  • Takjes kervel
  • Een straaltje olijfolie
Keukengerei
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Voorbereiding

  1. Stop 6 asperges in elk rolletje Etivaz AOP.
  2. Rol er een plakje gerookte eend omheen.
  3. Verdeel de gevulde ‘rebibes’ over een bord. Versier met takjes kervel en overgiet met een straaltje olijfolie.
Bereidingstip

Wat zijn ‘rebibes’ van Etivaz AOP? Nadat ze zes maanden hebben gerijpt in de rijpingskelders worden de wielen Etivaz AOP die bestemd zijn voor de fabricatie van de ‘rebibes’ zorgvuldig geselecteerd. Deze kaaswielen worden ontkorst, dit wil zeggen dat de bovenkant van de korst wordt verwijderd met de hand. Vervolgens worden ze ingewreven met plantaardige olie voor ze verticaal worden opgeslagen op een zolder gedurende minstens 30 maanden. Na deze periode zijn de wielen klaar om over de schaaf te gaan, tot het grootste plezier van de fijnproever.

Bon
Appétit

Kaas in dit recept