Rösti met Emmentaler AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
35 min.
Cook/bake time 35 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 150 g Emmentaler AOP
  • 400 g bloemige aardappelen (pureeaardappelen)
  • 30 g boter
  • 2 el olie
  • Peper en zout

Voorbereiding

  1. Schil de aardappelen, spoel ze snel onder stromend water. Rasp de Emmentaler AOP en vervolgens de aardappelen en meng alles.
  2. Laat het mengsel van boter en olie smelten in een grote koekenpan. Neem een beetje van het raspmengsel in de hand en duw aan tot een koekje, leg in de pan en duw plat met een spatel. Herhaal met de rest van het mengsel. Draai het vuur laag, dek af. Laat ongeveer 5 minuten bakken, draai de rösti’s voorzichtig om en laat nog eens 5 tot 10 minuten bakken.
  3. Kruid met peper en zout en serveer met een kruidensalade.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept