Soesjes met Emmentaler AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
50 min.
Cook/bake time 50 min.

Ingrediënten

Voor 30 soesjes

  • 60 g Emmentaler AOP (+ 40 g)
  • 150 g vloeiende bloem
  • 4 hele eieren
  • 100 g boter
  • 20 g fijne kristalsuiker
  • 10 cl volle melk
  • 15 cl water
  • 1 snuifje zout

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (th. 6). Verwarm de melk en het water met de boter, de suiker en het zout in een kookpan op een zacht vuurtje.
  2. Haal van het vuur wanneer alles kookt en giet alle bloem in één keer in de kookpan. Meng. Zet opnieuw op het vuur en laat het deeg drogen door het krachtig te roeren met een houten lepel. Zet het vuur af wanneer het deeg niet meer aan de kookpan plakt. Roer de eieren er één voor één door en meng zeer goed na elk ei. Voeg dan 60 g geraspte Emmentaler AOP toe.
  3. Bedek een bakplaat met bakpapier. Doe het soezendeeg in een spuitzak en maak soezen ter grootte van een walnoot. Laat voldoende ruimte tussen de soezen. Bestrooi elke soes met de rest van de Emmentaler AOP. Zet 20 à 30 min. in de oven.
  4. Serveer de soezen lauw bij het aperitief.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept