Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Speltballetjes met hazelnoot en Etivaz AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
Balletjes
200 g speltgriesmeel
1 gehakte ui
Boter om te bakken
6 dl bouillon
100 g fijngehakte hazelnoten
50 g L'Etivaz AOP, geraspt
Peper, zout, paprika
Een beetje gemalen hazelnoten of bloem om de balletjes door te rollen
Boter of vloeibare bakboter om te bakken
Cottagecheese
300 - 400 g cottagecheese natuur
Peper en zout
5 el tuinkers
Saus
3 el rode balsamicoazijn
Peper en zout
2 el koolzaadolie
2 el hazelnootolie
1 kl warm water
Salade:
150 - 200 g gemengde sla (zoals eikenblad, kropsla en krulsla)
Voorbereiding
Balletjes
Bak het griesmeel en de ui in de boter, bevochtig met de bouillon en breng aan de kook. Kook 5-10 minuten op een zacht vuur tot een papje, laat vervolgens 20-30 minuten wellen met het deksel op de pan. Laat een beetje afkoelen. Voeg de hazelnoten en de kaas toe en breng op smaak. Vorm balletjes van 2 cm diameter en rol ze door wat geplette hazelnoten of bloem. Bak gelijkmatig in de vloeibare bakboter op een matig vuur.
Cottagecheese
Meng alle ingrediënten.
Saus
Meng alle ingrediënten, voeg de sla toe en meng.
Bereidingstip
Schik salade en gehaktballen op borden. Garneer met cottage cheese of serveer apart. Speltgriesmeel is verkrijgbaar in natuurvoedingswinkels.