
Aardappelkroketten met spekjes en Emmentaler AOP
- 30 min. Bereidingtijd, 45 min. Kooktijd
Ingrediënten
Voor 6 personen
- Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
- 4 grote aardappelen
- 50 g spekjes
- 100 g Emmentaler AOP
- 1 glas melk
- 2 eieren
- 1 eidooier
- 6 sneetjes honingbrood
- 20 g boter
- Bloem
- Frituurolie
- Tijm
- Zout
- Peper
Voorbereiding
- Kook de aardappelen in water gedurende ongeveer 25 minuten.
- Pel ze en stamp ze met de pureestamper.
- Voeg op een zacht vuurtje de boter toe en de melk tot er een dikke, gladde puree ontstaat.
- Voeg een eidooier toe, kruid met peper en zout en laat afkoelen.
- Bak de spekjes op een matig vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag. Leg ze, wanneer ze mooi gebakken zijn, op keukenrol.
- Snijd de Emmentaler AOP in blokjes. Haal de korst van het brood en mix het broodkruim, voeg een beetje tijm toe. Klop de eieren, kruid met peper en zout.
- Vorm met bebloemde handen aardappelkroketten en stop telkens wat spekjes en blokjes Emmentaler AOP in het midden.
- Haal de kroketten door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel.
- Bak de kroketten in hete olie tot ze goudgeel zijn. Verwijder het overtollige vet door ze op keukenrol te leggen en serveer meteen.
Kaas in dit recept
