Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Bagel met Emmentaler AOP, gerookte zalm, avocado en wasabisaus

  • 15 min. Bereidingtijd, 15 min. Kooktijd, 30 min. Totale tijd
  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 150 g Emmentaler AOP
  • 4 bagels met sesam
  • 4 plakjes gerookte zalm
  • 1 rijpe avocado
  • 50 ml sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 el honing
  • Sesamzaad
  • 2 el room
  • 1 el citroenzeste
  • 1 limoen
  • Wasabicrème
  • Sechuanpeper en fleur de sel
  • Verse dille

Voorbereiding

  1. Marineer de gerookte zalm in de sojasaus, honing, sesamolie en peper. Zet ongeveer 15 minuten in de koelkast.
  2. Bereid de saus: meng de room met het verse citroensap, de citroenzeste en dille. Voeg de wasabi toe (naar smaak). Voeg peper en zout toe.
  3. Het dresseren: snijd de Emmentaler AOP in staafjes en de avocado in plakjes (besprenkel met citroensap tegen het verkleuren). Snijd de bagels doormidden en besmeer ze met de wasabisaus. Voeg de plakjes gemarineerde gerookte zalm toe en bestrooi met het sesamzaad. Voeg de plakjes avocado toe en vervolgens de staafjes Emmentaler AOP. Sluit de bagel. Smakelijk!

Kaas in dit recept

Emmentaler AOP

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.