Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Cake met olijven, L'Etivaz AOP en Emmentaler AOP

  • 10 min. Bereidingtijd, 45 min. Kooktijd, 55 min. Totale tijd
  • (1 Sterren/3 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 100 g L’Etivaz AOP
  • 100 g Emmentaler AOP
  • 250 g bloem
  • 4 eieren
  • 250 g ontpitte groene en zwarte olijven
  • 100 g dunne spekreepjes 
  • 10 cl olijfolie
  • 1 zakje bakpoeder

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (stand 6). Bak de spekjes droog in een koekenpan. Rasp 150 g kaas.
  2. Klop in een kommetje de eieren los, voeg de bloem en het bakpoeder toe, samen met de geraspte kaas. Giet de olijfolie erbij. Voeg als het mengsel homogeen is de olijven en spekjes erbij. Bekleed een cakevorm van 20/22 cm met bakpapier. Giet het deeg in de vorm.
  3. Voeg de rest van de in reepjes gesneden kaas toe en zet 45 minuten in de oven.
  4. Serveer lauw bij het aperitief.

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.