Mini-balletjes met Le Gruyère AOP Classic

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 sneetje brood, verkruimeld
  • 1 dl melk
  • 500 g gehakt half-om-half varkens- en kalfsvlees
  • 100 g gerookt spek of pancetta, fijngehakt
  • 1 tl tijm
  • 3 el peterselie, gehakt
  • 5 el Le Gruyère AOP Classic, geraspt
  • 1 ui, gehakt
  • 1 ei
  • 1 el olijfolie
  • kant-en-klare tomatensaus naar keuze
  • 4 broodjes, overlangs gesnedenafwerking: basilicumblaadjes

Voorbereiding

  1. Week het brood in de melk en wring het uit. Meng het gehakt met het brood in een kom. Voeg het spek, de tijm, de peterselie, de Gruyère AOP Classic, de ui en het ei, zout en peper toe. Meng totdat alle ingrediënten goed zijn opgenomen. Vorm balletjes met een diameter van circa 3 cm. Zet apart.
  2. Verhit de olijfolie in een braadpan (koekenpan).
  3. Bak de gehaktballetjes goudbruin. Giet de tomatensaus rond de gehaktballetjes. Dek af en gaar nog 30 minuten verder.
  4. Plaats de gehaktballetjes op de broodjes. Werk af met tomatensaus en basilicumblaadjes.
Bon
Appétit