Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Ramequins met Gruyère AOP en Bündnerfleisch

  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Gemakkelijk

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 el boter
  • 4 sneetjes toastbrood
  • 4 plakjes Gruyère AOP
  • 1 mespuntje paprika

Bindmiddel

  • 1 ei
  • 1 dl melk
  • 1/2 kl zout
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 1 el bieslook, geciseleerd

Garnituur

  • 8 sneetjes Bündnerfleisch

Voorbereiding

  1. Beboter 4 ramequins. Maak cirkels in de sneetjes brood met een uitsteekvorm. Doe hetzelfde met de plakjes Zwitserse Gruyère AOP. Leg de Gruyère AOP op het brood en schik het geheel in de ramequins. Bestrooi met paprika. Zet opzij.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Kluts het ei met de melk, zout en nootmuskaat. Voeg de gehakte bieslook toe. Verdeel dit mengsel in de ramequins. Bak ongeveer 20 minuten in de oven.
  3. Garneer met de sneetjes Bündnerfleisch.
Bereidingstip

Vervang het Bündnerfleisch door bacon, gekookte of rauwe ham.

Aanbeveling

Heerlijk als lichte lunch met een geparfumeerde gemengde salade.

Kaas in dit recept

Le Gruyère AOP

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.