Taartjes met Le Gruyère AOP Classic en geroosterde uien

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
45 min.
Cook/bake time 45 min.

Ingrediënten

Voor 4 taartjes

  • 1 ui, in plakjes gesneden
  • 1 rode ui, in plakjes gesneden
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl tijm
  • 200 g huisgemaakte* of kant-en-klaar kruimeldeeg
  • 1 tl boter
  • 2 eieren, geklutst
  • 1 dl volle melk
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1 puntje nootmuskaat
  • 100 g Le Gruyère AOP Classic, geraspt
  • zout, peper

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de uien in een kom met de olijfolie. Breng ze op smaak met zout, peper en tijm. Verspreid ze op een bakplaat. Rooster de uien gedurende 10 minuten. Zet apart.
  2. Rol met behulp van een deegroller het deeg uit tussen 2 bakpapieren. Maak 4 schijven met behulp van een uitsteekring van 14 cm. Zet opzij.
  3. Beboter de bodems en de zijkanten van 4 taartvormpjes van 10 cm. Bekleed ze met de deegschijven. Prik de bodem met een vork. Vul de vormen met gedroogde bonen of keramische knikkers en laat 10 tot 15 minuten blind bakken.
  4. Meng in een kom de eieren, de melk, het knoflook, de nootmuskaat, zout en peper.
  5. Voeg vervolgens al roerend de Gruyère AOP toe. Verdeel het mengsel over de taartbodems.
  6. Bak gedurende 10 minuten in de oven. Verdeel de uien over het mengsel. Bak gedurende 10 tot 15 minuten.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept