Kalfsmedaillons met L’Etivaz AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 8 kalfsmedaillons van ong. 3 cm dik
  • Zout, witte peper van de molen
  • 8 sneetjes rauwe ham
  • Vaste of vloeibare braadboter

Risotto

  • Bakboter
  • 200 g risottorijst (bv. Arborino)
  • 7 dl kippen- of groentebouillon
  • 30-50 g boter, koud, in stukjes gesneden
  • 50 g L’Etivaz AOP, geraspt
  • Zout, peper, rozemarijn om te versieren

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 75°C. Verwarm een schotel voor.
  2. Kruid de medaillons en wikkel ze in een sneetje rauwe ham. Gril ze ong. 2 minuten aan elke kant in de vaste of vloeibare braadboter. Leg ze in de voorverwarmde schotel en bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Risotto: fruit de sjalotten in boter en voeg de rijst toe. Leng aan met de bouillon en laat 15 minuten sudderen met deksel. Roer de boter en de L’Etivaz AOP erdoor en kruid bij.
  4. Schik de risotto op warme borden, leg hierop de medaillons en garneer.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept