Paddenstoelen-spinazie-lasagne

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
70 min.
Cook/bake time 70 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 ovenschotel van ca. 32x20 cm
  • boter voor de schotel

Vulling

  • 500 g fijne spinazie
  • 1 ui, gehakt
  • 1 knoflookteentje, geperst
  • Boter voor het fruiten
  • Zout, peper, nootmuskaat
  • 300 g paddenstoelen, bijv. champignons, hanenkammen, Eekhoorntjesbrood, goed schoon gemaakt, klein gesneden
  • Braadboter of braadcrème

Saus

  • 2,5 dl groentebouillon
  • 1,8 dl halfvolle sausroom
  • Elk 80 g Sbrinz AOP en pikante Tilsiter, geraspt
  • Zout, peper, nootmuskaat
  • 250-300 g pastadeeg, in ca. 9x9cm grote kwadraten gesneden
  • 2-3 el pijnboompitten

Voorbereiding

Vulling

  1. Spinazie in kokend zout water 1 minuut lang blancheren, afgieten, laten afdruipen en goed uitdrukken.
  2. Uien en knoflook in boter fruiten, aan de spinazie toevoegen, kruiden. Paddenstoelen per portie in hete braadboter 4-5 minuten braden, uit de pan nemen, kruiden, door de spinazie mengen.

Saus

  1. Bouillon en halfvolle sausroom aan de kook laten komen, de helft van de kaas toevoegen, kruiden.
  2. Paddenstoel-spinazie-vulling over de kwadraten van pastadeeg verdelen en dichtklappen. Met de opening naar boven in dakpanvorm in de voorbereide ovenschotel leggen. Saus erover gieten. De overgebleven kaas en pijnboompitten erover strooien.
  3. Onderin de tot 220 °C voorverwarmde oven ca. 20-25 minuten gratineren.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept