Salade van schelpjes, gekonfijte tomaten, rucola, basilicum, Le Gruyère AOP Réserve, vinaigrette van citroen en passievruchten

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 2 personen

Vinaigrette

  • 30 g olijfolie met basilicum
  • 30 g olijfolie met citroen
  • 15 g vers citroensap
  • Currypoeder
  • 11 g verse passiefruit (sap en pitten)

Olijfolie met tijm en look om de tomaten te konfijten

  • 20 g olijfolie
  • 3 gr gehakte look
  • 0,5 gr gehakte verse tijm
  • 300 g tomaten (bruto) = 150 g netto

Pastamengsel

  • 200 g schelpjes gekookt in een licht gezouten en met kurkuma op smaak gebrachte groentebouillon
  • 25 g knapperig gekookte broccoliroosjes
  • 9 g gesnipperde basilicum
  • 15 g gesnipperde groene uien
  • 15 g geplette rucola
  • 25 g brunoise van Le Gruyère AOP Réserve
  • 60 g gekonfijte tomatenpartjes
  • Snuifje gehakte tijm
  • 25 g tomatentapenade

Garnituur

  • 8 rondjes Le Gruyère AOP Réserve
  • 8 rondjes gekonfijte tomaten
  • Basilicumblaadjes
  • Gegrilde pijnboompitten
  • Currypoeder
  • Piment d’Espelette
  • Zout en peper van de molen

Voorbereiding

Vinaigrette

  1. Klop de olijfolie met basilicum, de olijfolie met citroen, het citroensap, het currypoeder en de passievrucht met de klopper op.
  2. Breng op smaak en meng.

Olijfolie met tijm en look om de tomaten te konfijten

  1. Verwijder het harde gedeelte van de tomaten met een mes en maak een kruis in de andere zijde.
  2. Dompel de tomaten 10 seconden in kokend water en laat ze onmiddellijk schrikken in ijskoud water.
  3. Verwijder het vel, snijd de tomaten in 4 en verwijder zorgvuldig alle pitjes.
  4. Deponeer de kwarten op een ovenschaal.
  5. Meng de olijfolie, de gehakte look en de gehakte verse tijm in een kom, breng op smaak en borstel de bereiding over de tomatenpartjes.
  6. Konfijt de tomaten 25 minuten in de warmeluchtoven (85°C).
  7. Haal de tomaten uit de oven en laat ze afkoelen.
  8. Houd 8 tomatenrondjes opzij en snijd de rest in kleine blokjes. Houd koel.
  9. Voeg het bakvocht toe aan de vinaigrette.

Pastamengsel

  1. Meng de gekookte pasta, broccoliroosjes, basilicum, rucola, Le Gruyère AOP Réserve, gekonfijte tomaten, groene ui, tijm en tomatentapenade in een kom en voeg de vinaigrette toe.
  2. Breng op smaak en meng.

Garnituur

  1. Verdeel de pasta in een ronde steekvorm, druk alles aan en versier de oppervlakte met 4 rondjes Le Gruyère AOP Réserve en 4 tomatenrondjes die je afwisselend en overlappend aanbrengt. Versier met pijnboompitten en verwijder de steekvorm.
  2. Strooi wat currypoeder en Piment d’Espelette rond de bereiding.
  3. Versier met een basilicumblaadje.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept