Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Speltsoep met witte ui en Gruyère AOP

  • Vegetarisch
  • (3 Sterren/1 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 125 g Gruyère AOP
  • 175 g speltgraan
  • 2 bussels lente-uien
  • 100 g wortels
  • 1 peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 groot blik gehakte tomaten (800 g)
  • 8 dl groentebouillon
  • 1 laurierblaadje

Voorbereiding

  1. Laat de spelt gedurende 4 tot 6 uur weken in water. Hak het witte deel van de lente-uien fijn. Houd het loof opzij. Snijd de wortels in rondjes. Verwijder eventueel de zaden uit de peper en hak hem fijn. Snijd de knoflook in fijne plakjes. Verwarm de olijfolie en stoof de peper, knoflook en gesneden ui. Voeg de wortels, tomaten, bouillon, laurierblad en uitgelekte spelt toe. Laat 1 uur sudderen op een laag vuur met het deksel op de pan, tot de graantjes zacht zijn.
  2. Snijd het loof van de lente-uien fijn en voeg toe aan de soep. Laat gedurende 2-3 minuten stoven, leng eventueel aan met wat water. Kruid met peper en zout.
  3. Rasp de Gruyère AOP grof en serveer met de soep.

Kaas in dit recept

Le Gruyère AOP

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.