Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Vacherin Fribourgeois AOP-soep met gebakken eekhoorntjesbrood

  • Vegetarisch
  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 sjalot, fijn gehakt
  • 3 el boter
  • 2 el meel
  • 5 dl koude kalfsfond of bouillon
  • 2 dl room
  • 150 g Vacherin Fribourgeois AOP, geraspt
  • Een beetje witte wijn
  • Zout, peper

Paddenstoelen

  • 100 g eekhoorntjesbrood, in plakjes
  • Braadboter
  • 1 sjalot, fijn gehakt en gefruit
  • De blaadjes van 2 takjes tijm
  • 1 scheutje wijnazijn
  • Zout, peper

Voorbereiding

  1. Sjalotten in de boter fruiten, meel toevoegen en ook even fruiten. Koude fond erbij gieten, al roerende aan de kook laten komen en even laten sudderen.
  2. Room toevoegen, aan de kook laten komen en dan de kaas in de soep smelten. Op smaak brengen met witte wijn, zout en peper.
  3. Eekhoorntjesbrood in de braadboter bakken, sjalotten en tijm toevoegen, met wijn, zout en peper op smaak brengen.
  4. Soep in voorverwarmde borden scheppen en het eekhoorntjesbrood erop garneren.

Kaas in dit recept

Vacherin Fribourgeois AOP

Score

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.
Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.