Vacherin Fribourgeois AOP-soep met gebakken eekhoorntjesbrood

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 sjalot, fijn gehakt
  • 3 el boter
  • 2 el meel
  • 5 dl koude kalfsfond of bouillon
  • 2 dl room
  • 150 g Vacherin Fribourgeois AOP, geraspt
  • Een beetje witte wijn
  • Zout, peper

Paddenstoelen

  • 100 g eekhoorntjesbrood, in plakjes
  • Braadboter
  • 1 sjalot, fijn gehakt en gefruit
  • De blaadjes van 2 takjes tijm
  • 1 scheutje wijnazijn
  • Zout, peper

Voorbereiding

  1. Sjalotten in de boter fruiten, meel toevoegen en ook even fruiten. Koude fond erbij gieten, al roerende aan de kook laten komen en even laten sudderen.
  2. Room toevoegen, aan de kook laten komen en dan de kaas in de soep smelten. Op smaak brengen met witte wijn, zout en peper.
  3. Eekhoorntjesbrood in de braadboter bakken, sjalotten en tijm toevoegen, met wijn, zout en peper op smaak brengen.
  4. Soep in voorverwarmde borden scheppen en het eekhoorntjesbrood erop garneren.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept